I næste uge, skal jeg til eksamen. Når den er overstået, er
der sommerferie fra skole. Det er jo helt fantastisk – og endnu mere skønt at
tænke på, at tre år er gået og der derfor kun er et enkelt år til jeg er
færdiguddannet. Vildt ikke?! Eksamenstid er dog lig med manglende overskud til
andre ting. Heriblandt madlavning. Normalt ville jeg leve af rugbrødsmadder
eller usund fastfood fra det lokale pizzaria, men den går ikke nu, hvor jeg har skåret ned på
kulhydraterne.
Jeg vil gerne erkende, at det er lidt mere besværligt, at lave
hurtigmad, når det ikke involverer kartofler, ris, pasta og brød. Men jeg gør alligevel
et ihærdigt forsøg for at få det til at lykkes. Til tider betyder det dog, at
min mad består af en avocado, noget grønt i stave, et spejlæg og et
olivenolieshot. Det er måske ikke det mest inspirerende måltid, men så længe
det mætter, er det jo til at leve med.
Et bud på en MUFA-rig aftensmad til de dage, hvor det bare
skal gå stærkt, er omelet. Omeletter kan varieres i det uendelige, og jeg har
endnu ikke oplevet at blive træt af sådan en fætter. Denne version er lavet ud
fra ingredienser, der alligevel befandt sig i mit køleskab.
Omelet til 1 person
2 æg
1 skvis mælk (måske 1/4 – ½ dl)
2 spsk oliveolie
Et drys cayennepeber
1/2 tsk gurkemeje
Salt og peber
2 tsk soltørret tomat tapenade (jeg brugte den fra princip)
En lille håndfuld revet parmesanost
Olie til stegning
Sådan
Pisk æggene godt sammen. Jeg plejer at bruge en gaffel til at gøre dette. Tilsæt mælk, olivenolie, krydderier og tapenade og pisk det ind i æggemassen. Bland herefter parmesanosten i.
Pisk æggene godt sammen. Jeg plejer at bruge en gaffel til at gøre dette. Tilsæt mælk, olivenolie, krydderier og tapenade og pisk det ind i æggemassen. Bland herefter parmesanosten i.
Omeletten steges ved middelvarme i ca. 10 minutter. Når den
er helt stivnet, vendes den og steges kortvarigt på den anden side. Hvis du vil
være rigtig MUFA-venlig steges der i fx Kærgården Steg og Bag, hvis du er
ligeglad med dette, kan omeletten steges i kokosolie uden smag.
Du kan skrue op eller ned for mængden af MUFA i tilbehøret.
Jeg spiste en avocado og en lille håndfuld mandler til.
Da jeg spiste denne omelet, var min tanke egentlig, at jeg
slet ikke savnede min normale hurtigmad. Store sager fra en junk-lover!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar