Sider

onsdag den 11. september 2013

Mindre mad og sundere måltider

De sidste dage har været ganske lærerige rent madmæssigt. Jeg har generelt spist mindre, og især er der skåret ned på de usunde snacks (læs: til min lakridshungrende søde tand), da det ikke er muligt at købe dem i nærheden af mit nye arbejde. Se, dét er stort!

Jeg vil kort opsummere mine succesoplevelser, som ligesom bare er dukket op ud af det blå...

På trods af nogle travle morgener, har jeg fundet tid til at lave morgenmad. Det er faktisk ret imponerende synes jeg selv. Jeg har spist LCHF kokosgrød, som er lavet ud fra en opskrift fundet på www.frksveske.blogspot.dk. Grøden er simpelthen lavet på æg, kokosmælk, kokosfibre og vaniljepulver. Jeg topper min grød med kanel og mandelsmør og nogle dage også cacao nips. Når jeg har spist grøden til morgenmaden ved en 7-tiden, kan jeg nøjes med at spise et enkelt stykke frugt ved en 9.30-tiden før frokost - uden at være døden nær af sult, som jeg ellers har været vant til. Fremadrettet vil der nok være enkelte dage, hvor jeg ikke når morgenmaden hjemmefra, men der er heldigvis morgensmadbuffet på arbejdet, som vil fungere helt fint som backup.

Klokken 11.30 (sharp!) går jeg til frokost. Jaja, der er ingen slinger i valsen kan man vist roligt sige. Det kan min indre kontrolfreak ret godt lide. Her spiser jeg en masse grønt fra frokostbuffeen. Det grønne indhold veksler fra dag til dag, så det er godt varieret. Disse dage har jeg også spist lidt kulhydrater i form af en skive rugbrød, linsesalat, kikærtesalat, risotto eller lignende. De fleste dage har jeg også spist dagens kødret. En ting, der er en sikker vinder, og alle dage har været at finde på min tallerken, er en grov, lækker pesto og en lille skefuld blandede nødder. Yessir - sagde du sund? Det tror jeg nok lige på.

Hen ad eftermiddagen kan jeg godt blive lidt sulten. Her ryger der enten et stykke frugt, lidt kiks eller en anden lille snack ned. Og så er jeg egentlig fint mæt til aftensmaden. Også dét er en helt ny fornemmelse. Mine eftermiddage plejer at være præget af lavt blodsukker og følelsen af at have et hul i maven uanset hvad. Dét er ikke noget jeg har savnet.

De sidste tre dage har jeg spist rugbrød til aftensmad. Har været træt og udmattet oven på alle de nye indtryk, så det har ikke lige været madlavning, der har stået først på listen. Men det gør jo heller ikke så meget, når jeg har taget for mig af den sunde frokostbuffet.

Og voila. Efter aftensmaden har jeg haft spist lidt slik. Men slikket har været små eller i hvert fald mindre mængder. En 100 g. pose varede to dage, hvilket er noget nær en rekord. Optimalt set, skal der selvfølgelig ikke være sådan en sukkerholdig efter-maden-treat, men i hvert fald er det en markant forbedring.

Anyways.. Det jeg synes har været ret imponerende er, at jeg 1) ikke har savnet slikket om eftermiddagen 2) at jeg ikke føler den der ukontrollerbare sult hele dagen lang. Jeg håber, at jeg kan blive ved med at være så sej! Det gør jeg virkelig, for det er da så meget sjovere at tankerne ikke hele tiden kredser om mad!

Jeg har desuden planer om, at gå fra arbejdet til den nærmeste station, når jeg er faldet helt til og ikke er ved at segne af træthed, når jeg har fri. Det er en distance på ca. 2,5 km., så det kunne egentlig være en meget fin tur. Jeg har altid synes godt om at gå, da jeg synes det er en rar måde lige at få clearet hovedet - og det er vel ganske fornuftigt efter en dag på arbejde.

Hvis du er nået hele vejen igennem min roman tager jeg hatten af for dig! Skal nok øve mig i, at blive lidt mere pædagogisk og inkludere billeder i mine fortællinger fremover. Eller jeg skal i hvert fald gøre et forsøg.

/over and out

Ingen kommentarer:

Send en kommentar