Det er faktisk gået over al forventning, det her med at
sukkeret ikke længere skal være en styrende faktor i min hverdag. Jeg har spist
kage en enkelt gang og 10 poletter (som er en af yndlingslakridserne) en enkelt
gang. Det var en velovervejet beslutning jeg tog - i begge tilfælde. Og min
krop reagerede meget kraftigt på sukkerindholdet begge gange.
Kagen blev spist, da min kærestes mor havde fødselsdag. Hun
laver nogle virkelig gode kager, så jeg valgte, at det var dét værd. Men føj
for den, hvor fik jeg det skidt. Jeg rystede, svedte og fik hovedpine. Jeg
endte med at stå af toget en station før jeg skulle, og gå de 4 kilometer hjem
i et forsøg på at få det lidt bedre. Egentlig bør den reaktion være nok til, at
jeg ikke spiser sukker igen. Men sådan bliver det nok ikke helt. Det vigtigste
for mig er, at jeg kan gå tilbage til at lade være med at spise sukker dagen
efter.
Men hvad er det så, der har gjort, at denne her sukker”afvænning”
har været en succes? Jeg tror, at det helt afgørende har været, at jeg stort
set ikke spiser hurtige kulhydrater. Det betyder ingen kartofler, ris, hvid
pasta, store mængder af rodfrugter, frugt mm.
Når jeg siger stort set, er det fordi jeg har spist
begrænsede mængder fuldkornspasta, rugbrød og rodfrugter. Jeg har også gjort
det til en vane, at spise en banan, på de dage jeg ikke spiser andre af de nævnte
kulhydrater, simpelthen fordi jeg kan mærke, at min krop har brug for
kulhydraterne.
Det allermest afgørende, tror jeg dog har været det faktum,
at jeg har skruet markant op for fedtindtaget. Jeg kan mærke, at det
stabiliserer mit blodsukker. Dage hvor jeg føler mig urolig, utilpas og har
sukkertrang, tager jeg et shot med olivenolie. Og ja, det er virkeligt klamt,
men det virker med det samme. Fedtet stabiliserer bare mit blodsukker så godt,
og så holder det mig bare mæt længere end jeg nogensinde mindes at have været.
En anden vigtig detalje er, at jeg ikke forsøger at bestige Mount Everest. Med det mener jeg, at jeg
ikke både forsøger at fjerne sukker, skære ned på kalorier i forsøg på at tabe
mig og begynde at motionere samtidig. Desuden spiser jeg, når jeg er sulten, og
jeg spiser de mængder, der skal til for at gøre mig mæt. Når jeg bliver sulten
mellem måltider, forsøger jeg at spise noget med højt MUFA-fedtindhold. Det kan
være MUFA-venlige nødder som mandler, pecannødder, macadamia nødder eller
cashewnødder. Andre gange bliver det til en avocado eller en klidkiks med
nøddesmør eller mayonnaisesalater fra K-salat. Når sukkertrangen melder sig,
drikker jeg gerne en cola zero eller spiser en klidkiks med cavalier
choko-nøddecreme.
Med det sagt, så er jeg glad for, at jeg har fundet noget
der virker på mig. Har aldrig følt mig mæt på samme måde som jeg gør nu, og som
en super lækker bieffekt, er min talje blevet 7 cm!!!! mindre. Jeg siger dermed
ikke, at det her med at droppe kulhydraterne til fordel for MUFA-fedt vil være
godt for alle, men for mig har det virkelig gjort en meget stor forskel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar