Sider

mandag den 11. november 2013

Et normalt forhold til mad

Nu har jeg vist erklæret min tilbagevenden i blogverdenen en del gange her på det sidste. Men NU tror jeg altså at den er der.

Der er egentlig en helt simpel grundt til, at jeg ikke helt har haft overskud til at blogge. Mad og måltider fyldte ganske enkelt for meget i mit liv til sidst. Nærmest som var det en tvangstanke. Al fokus handlede om det næste måltid - om hvad jeg måtte spise, hvornår jeg måtte spise. Dette fokus gjorde at jeg følte mig voldsomt sulten hele tiden, og at jeg havde svært ved at koncentrere mig om andet, da tanken om mad - og især mellemmåltider - optog en alt for stor del af hjernekapaciteten.

Derfor har jeg brugt de sidste par måneder på at komme væk fra det fokus. Bevares, det har resulteret i et par ekstra kilo på kontoen og en del usunde måltider. Men det har også gjort, at min tilgang til mad har normaliseret sig. Jeg spiser når jeg er sulten, og ikke efter klokkeslet. Mine tanker kredser ikke om mad 24/7. Der kan gå mange timer uden at jeg tænker, at jeg har lyst til at spise, bør spise eller ikke bør spise. Og ganske af sig selv - uden at ændre i mine måltider (bortset fra at mindske indtaget af min nye dårlige vane caffelatte/cappuccino fra arbejdets lækre kaffeautomater) og uden at have det som fokus, er der stille og roligt røget 1,5 kg. af de 2 kg. jeg havde taget på.

Generelt har jeg også fået mere overskud. Jeg er efterhånden faldet godt på plads på mit nye arbejde, så det trækker ikke ligeså meget energi, som det gjorde i starten. Og så har jeg det simpelthen så godt med mine nye kollegaer, hvilket har betydet, at lattermusklerne er kommet på arbejde. Det giver altså også lidt ekstra på overskudskontoen.

Eftersom slik og kage ikke serveres i lige så høj grad på mit nye arbejde, som det var tilfældet på min tidligere arbejdsplads, er mængden af indtaget sukkerstads også begrænset betragteligt. Nu spiser jeg torsdagskage - ét stykke - og et par stykker af fredagsslikket. Da lokationen er midt i et industrikvarter er der ingen kiosker, butikker eller andet, som man lige kan smutte hen i hvis sukkertrangen bliver for voldsom. Og efter aftensmaden er trangen sjældent så stor som den er i eftermiddagstimerne. Så sukkerindtaget er helt naturligt også blevet markant mindre.



For sjovs skyld vil jeg lige illustere mit typiske madindtag, som det har set ud de sidste par uger.

Morgenmad: Et stykke groft brød eller en bolle med smør og skiveost samt en kop cappuccino.
Formiddag: Et stykke frugt og en rugbrødsstang.
Frokost: Dagens lune ret og en masse grøntsager hertil hjemmelavet pesto.
Eftermiddag: 3 digestivekiks og 5 tuckiks samt et stykke frugt og en kop caffelatte.
Aftensmad: Rugbrød eller sund ret, som regel uden kulhydrater.
Aften: The/kaffe med fløde og evt. lidt sødt til ganen - eksempelvis sukkerfri gajol.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar