Sider

mandag den 24. marts 2014

Rødebederåkost med æble, chili og karamelliserede valnødder

Jeg har tidligere lavet denne lækre rødbederåkost (http://asunraylife.blogspot.dk/2014/01/rdbederakost-med-kiwi.html). Denne gang har råkosten dog fået et lidt andet twist og en kraftigere smag. Den er perfekt som madpakke, en hurtig og lækker frokost eller en let aftensmad. GUF, siger jeg bare.


Desværre blev billedet ret elendigt - men i virkeligheden så råkosten virkelig lækker ud

Eftersom det blev en vellykket råkost, skal i naturligvis ikke snydes for opskriften, som kommer her:

Ingredienser - 2 portioner
2 rødbeder
1 æble
75 g feta
100 g stegte kyllingetern (jeg købte mine færdige)
20-30 g. salte karamelliserede valnødder (se opskrift længere nede)
Mynte

Dressing
Saften af én lime
2 spsk olivenolie
1/2 tsk honning
1/4 stærk finthakket chili
1 fed knust hvidløg
En knivspids salt

How to do
Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af rivehjernet. Vask æblet og riv også det på det grove rivejern. Bland nu rødbederne med æble, feta og kyllingetern og vend det i en dressing af limesaft, olivenolie, honning, chili, hvidløg og salt. Toppes med de karamelliserede nødder og grofthakket frisk mynte.


Salte karamelliserede valnødder (150 g)
De karamelliserede nødder er naturligvis kalorietung, men hold nu op hvor det også fungerer som en lækker snack. Du kan naturligvis mindske mængden der laves, hvis du ikke er til den slags.


Du skal bruge:
150 g grofthakkede valnødder
150 g sukker
Flagesalt

Kom sukkeret på panden og lad det karamellisere til en fin lysebrun masse ved middel varme. Bland nødder i og lade det hele riste lidt. Hold godt øje med det, så det ikke brænder på. Hæld de karamelliserede nødder ud på bagepapir og drys straks med flagesalt. Når karamellen er stivnet, kan du komme nødderne i en plastikpose og forsigtigt slå på den, så de deler sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar